Home

Legea privind identitatea de gen

Discover best-sellers & new arrivals from top brands. Free delivery with Prime Experiența de a fi trans, de a nu te identifica cu sexul biologic de la naștere, a fost plasată la acele aspecte de sănătate care țin de sănătatea sexuală, în ideea în care aceste persoane au nevoie, unele dintre ele, de anumite servicii de sănătate pentru a-și putea mai bine exprima identitatea de gen de-a lungul vieții (de. Luni, 15 iunie, Senatul a votat, in calitate de camera decizionala, un proiect care modifica Legea Educatiei, astfel incat referirile la identitatea de gen sa fie interzise in scolile si universitatile din Romania. Proiectul de modificare a legii a fost votat cu 81 de voturi pentru, 22 impotriva si 27 de abtineri

Dom de Vetta on next-gen beauty - Storie

  1. Curtea Constituţională a admis astfel o sesizare făcută de preşedintele Klaus Iohannis la legea pentru modificarea articolului 7 din Legea Educaţiei Naţionale 1/2011, prin care se interzicea referirea la identitatea de gen în instituţiile de învăţământ. Potrivit surselor Agerpres, decizia a fost luată cu majoritate de voturi
  2. CCR, așteptată să se pronunțe pe legea privind identitatea de gen în școli. Curtea Constituţională ar putea anunța, în cursul zilei de miercuri, 16 decembrie, o decizie pe sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis privind neconstituţionalitatea Legii pentru modificarea articolului 7 din Legea Educaţiei Naţionale 1/2011, prin care se interzice în instituţiile de învăţământ.
  3. ină sau chiar o combinație între fe
  4. Este lege! Referirea la identitatea de gen, interzisă în școli și universități. Publicat la 16 iunie 2020, 19:44 de Mihnea Tălău. Senatorii au adoptat marți un proiect controversat potrivit căruia se modifică Legea Educației, astfel încât referirile la identitatea de gen vor fi interzise în școlile și universitățile din.

Consiliul Național al Elevilor și Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România , solicită președintelui României, Klaus Iohannis, să nu promulge legea care interzice educația privind identitatea de gen. Prin această propunere legislativă, se încalcă dreptul constituțional la învățătură, ea instigând. Curtea Constitutionala ia in dezbatere miercuri sesizarea presedintelui Klaus Iohannis privind neconstitutionalitatea Legii pentru modificarea art. 7 din Legea Educatiei Nationale 1/2011, prin care se interzice in institutiile de invatamant referirea la identitatea de gen. Potrivit Administratiei Prezidentiale, legea contravine unor prevederi constitutionale referitoare la statul de drept si. Cum își justifică inițiativa senatorul care a propus legea privind identitatea de gen: Sunt 114 genuri inventate. Spune că l-a inspirat Donald Trump . De Cristian Otopeanu, Miercuri, 17 iunie 2020, 20:49. Ultimul update Miercuri, 17 iunie 2020, 21:32 16.06.2020 18:17. Senatorii au adoptat astăzi un proiect care modifică Legea Educației, astfel încât referirile la identitatea de gen vor fi interzise în școlile și universitățile din România. Senatorul USR Vlad Alexandrescu scrie că, prin această modificare, vor fi interzise cursurile despre identitatea de gen și egalitatea de.

Legea on Amazon - Low Prices on Lege

  1. area între elevi, spun aceștia. Asociația Elevilor din Constanța (AEC.
  2. Poziția UNICEF privind identitatea de gen în școli și universități. UNICEF se alătură universităților, cadrelor didactice și organizațiilor din societatea civilă pentru a-și exprima profunda îngrijorare privind recenta adoptare de către Parlamentul României a amendamentului la Legea educației nr. 1/2011 care interzice schimbul.
  3. Curtea Constituţională (CCR) a amânat astăzi, pentru 18 noiembrie, pronunţarea pe sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis privind neconstituţionalitatea Legii pentru modificarea articolului 7 din Legea Educaţiei Naţionale 1/2011, prin care se interzice în instituţiile de învăţământ referirea la identitatea de gen, transmite Agerpres
  4. O asociaţie cere preşedintelui Iohannis să promulge legea privind identitatea de gen O asociaţie a lansat o petiţie online în care îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să promulge Legea Educaţiei cu amendamentul care interzice activităţi privind răspândirea teoriei identităţii de gen. S-au adunat peste 44.500 de semnături
  5. Klaus Iohannis trimite la CCR legea care interzice studiile despre identitatea de gen. 10 iulie, 2020. Radio Europa Liberă. Vasile Cristian Lungu, senatorul PMP care a introdus amendamentul privind identitatea de gen. Președintele Klaus Iohannis a atacat, vineri, la Curtea Constituțională (CCR) legea adoptată de Senat prin care sunt.
  6. SNSPA, despre interzicerea informațiilor privind identitatea de gen în școli și universități: legiferare superficială și ingerință politică Legea egalității de șanse între femei și bărbați 202/2002. În plus, vine în contradicție cu o multitudine de acorduri internaționale la care România este parte semnatară, precum.
Flash-mob la Cotroceni joi 18 iunie: "Cerem preşedintelui

UBB este una din cele mai importante comunități academice din România, cu aproape 50.000 de membri. SNSPA,despre legea privind identitatea de gen: Parlamentarii nu înțeleg concepte pe care le foloses Preşedintele Iohannis afirmă că legea sesizată la CCR contravine articolului 29 privind libertatea conştiinţei din Legea fundamentală.. Flashmob la Cotroceni împotriva interzicerii referințelor la identitatea de gen în școli Considerăm că prin legea dedusă controlului de constituţionalitate se impune un stereotip/clişeu în ceea ce priveşte rezultatul cercetării unor anumite. Curtea Constituţională s-ar putea pronunţa, miercuri, pe sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis privind neconstituţionalitatea Legii pentru modificarea articolului 7 din Legea Educaţiei Naţionale 1/2011, prin care se interzice în instituţiile de învăţământ referirea la identitatea de gen

Video: Ce s-ar întâmpla dacă ar trece legea care ne interzice să

Parlamentarii de care a trecut legea privind identitatea

Curtea Constituțională a amânat pronunțarea pe articolul din Legea Educației privind identitatea de gen. Potrivit Agerpres, CCR a amânat, miercuri, pentru 28 octombrie, pronunţarea în cazul obiecţiei de neconstituţionalitate formulată de preşedintele Klaus Iohannis privind Legea pentru modificarea articolului 7 din Legea educaţiei naţionale 1/2011 referitor la identitatea de gen. 80 de organizații ale societății civile susțin educația privind identitatea de gen June 28, 2020. Comunicat de presă și vizual preluate de pe site-ul Asociației Accept.. Optzeci de organizații ale societății civile solicită Președintelui României Klaus Iohannis să intervină în baza mandatului său constituţional pentru a opri derapajul grav la adresa principiilor. Legea a fost adoptată de Parlament după introducerea unui amendament de către senatorul PMP, Vasile Cristian Lungu. Autorul amendamentului privind interzicerea activităților care răspândesc în școli și universități teoria sau opinia identității de gen, susține că nu vrea ca băieții care se prezintă drept fete să poată folosi dușurile și băile destinate persoanelor de.

80 de organizații ale societății civile susțin educația privind identitatea de gen. Detalii. 25 Iunie 2020. Creat: 28 Iunie 2020. Empty. Print. Email. Comunicat de presă și vizual preluate de pe site-ul Asociației Accept. Optzeci de organizații ale societății civile solicită Președintelui României Klaus Iohannis să intervină în. Curtea Constituţională ia în dezbatere miercuri sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis privind neconstituţionalitatea Legii pentru modificarea art. 7 din Legea Educaţiei Naţionale 1/2011, prin care se interzice în instituţiile de învăţământ referirea la identitatea de gen CCR a amânat pentru 28 octombrie decizia pe sesizarea lui Iohannis privind legea care interzice referirea la identitatea de gen în şcoli. Curtea Constituţională a decis să amânare, pentru 28 octombrie, pronunţarea pe sesizarea lui Klaus Iohannis privind neconstituţionalitate a Legii pentru modificarea articolului 7 din Legea educaţiei.

Curtea Constituțională a României (CCR) a declarat neconstituțională legea privind interzicerea dezbaterilor despre gen în educație, după ce au amânat dezbaterea ei de trei ori. Legea a fost trimisă la CCR de preşedintele Klaus Iohannis în 10 iulie. Decizia CCR este salutată de Asociația ACCEPT care consideră că astfel CCR a oprit un atac grav [ Curtea Constituțională (CCR) a admis miercuri, cu majoritate de voturi, sesizarea președintelui Klaus Iohannis împotriva legii care interzice referirile la identitatea de gen în școli, au declarat pentru G4Media.ro surse din cadrul CCR.. Legea a fost inițiată de PMP și adoptată pe 16 iunie de Parlament CCR: Legea care interzice referirea la identitatea de gen în şcoli - pe 16 decembrie 09 Decembrie 2020 | Agerpres Administraţia Prezidenţială preciza în sesizare că legea contravine unor prevederi constituţionale referitoare la statul de drept şi principiul separaţiei puterilor în stat Curtea Constituţională a amânat, miercuri, pentru 16 decembrie, sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis privind neconstituţionalitatea Legii pentru modificarea articolului 7 din Legea Educaţiei Naţionale 1/2011, prin care se interzice în instituţiile de învăţământ referirea la identitatea de gen Legea prin care se interzice referirea la identitatea de gen în şcoli a fost declarată neconstituţională de către CCR, informează Agerpres. Curtea Constituţională a admis astfel o sesizare făcută de preşedintele Klaus Iohannis la legea pentru modificarea articolului 7 din Legea Educaţiei Naţionale 1/2011, prin care se interzicea.

Curtea Constituţională s-ar putea pronunţa, miercuri sau joi, pe sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis privind neconstituţionalitatea Legii pentru modificarea articolului 7 din Legea Educaţiei Naţionale 1/2011, prin care se interzice în instituţiile de învăţământ referirea la identitatea de gen, transmite Agerpres Curtea Constituţională a admis, miercuri, sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis şi a decis ca fiind neconstituţională Legea pentru modificarea articolului 7 din Legea Educaţiei Naţionale 1/2011, prin care se interzice în instituţiile de învăţământ referirea la identitatea de gen, au declarat, pentru AGERPRES, surse din CCR Legea a fost inițiată de PMP pe 16 iunie și presupunea interzicerea în toate instituțiile de învățământ și spațiile destinate eduacției și formării profesionale, inclusiv în unităţile care oferă educaţie extraşcolară, activităţile în vederea răspândirii teoriei sau opiniei identităţii de gen, înţeleasă ca.

CCR: Legea care interzice referirea la identitatea de gen

Legea identității de gen a fost trimisă de către președinte la Curtea Constituțională. Această inițiativă legislativă dorește interzicerea discuțiilor despre identitatea de gen în instituțiile de învățământ. Președintele, Klaus Iohannis o consideră un atac la libertatea de exprimare CCR dezbate legea care interzice referirea la identitatea de gen în şcoli. Curtea Constituţională ar putea pronunţa, miercuri, o decizie la sesizarea șefului statului privind legea pentru modificarea articolului 7 din Legea Educaţiei Naţionale 1/2011, prin care se interzice în instituţiile de învăţământ referirea la identitatea. Președintele Klaus Iohannis a atacat vineri la Curtea Constituțioanlă legea prin care se interzice referirea la identitatea de gen în școli și universități. Considerăm că legea dedusă controlului de constituționalitate contravine prevederilor constituționale ale art. 1 alin

CCR a decis: Legea care interzice orice referire la

Tweet. 18 Iun 2020 - 16:23. Klaus Iohannis nu va promulga legea prin care se interzice orice referire la identitatea de gen. Proiectul de lege fusese adoptat de Senat. Mirela Secan, mama unui copil transgender care invita politicienii la masă să discute despre identitatea de gen, are un răspuns de la Cotroceni Curtea Constituţională ia în dezbatere miercuri sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis privind neconstituţionalitatea Legii pentru modificarea art. 7 din Legea Educaţiei Naţionale 1/2011, prin care se interzice în instituţiile de învăţământ referirea la identitatea de gen, notează Agerpres

Ireal! A scăpat de Covid-19, dar s-a "îmbolnăvit" când a

Asociația ACCEPT salută decizia luată astăzi de Curtea Constituțională a României (CCR), care a decis că legea prin care se interzice educația despre gen, egalitate de gen și identitate de gen în România este una neconstituțională. Astfel, CCR a oprit un atac grav asupra democrației și a libertăților de gândire, exprimare și autonomie academică Legea la care se face referire interzice în toate instituțiile școlare și în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale, acele activități care urmăresc răspândirea teoriilor sau opiniilor privind identitatea de gen, conform cărora genul este un concept diferit de sexul biologic şi că cele două nu sunt.

Guvernul de la Budapesta trebuie acum să răspundă unei scrisori a Comisiei Europene, prin care aceasta îşi exprimă îngrijorarea faţă de legea care prevede că ''pornografia şi conţinuturile ce reprezintă sexualitatea sau promovează devierea de la identitatea de gen, schimbarea de sex şi homosexualitatea nu trebuie să fie. CCR s-ar putea pronunţa pe sesizarea privind legea care interzice referirea la identitatea de gen în şcoli Curtea Constituţională s-ar putea pronunţa, miercuri, pe sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis privind neconstituţionalitatea Legii pentru modificarea articolului 7 din Legea Educaţiei Naţionale 1/2011, prin care se interzice.

Identitate de gen - Wikipedi

identitatea de gen Președintele României, Klaus Iohannis, a trimis Curții Constituționale vineri, 10 iulie a.c., o sesizare de neconstituționalitate asupra Legii pentru modificarea art. 7 din Legea educației naționale nr. 1/2011, anunță președinția, într-un comunicat Legea prin care orice referire la identitatea de gen a fost interzisă în școli și universități, atacată la CCR. De Mariana BUTNARIU. 10 iulie 2020. Președintele Klaus Iohannis a atacat vineri la Curtea Constituțională legea adoptată pe 16 iunie de Senat prin care a fost interzisă în școli, în universități și în toate. Klaus Iohannis a sugerat, joi, ca nu va promulga legea adoptata de Senat privind identitatea de gen. Intrebat daca va promulga aceasta lege, Iohannis a raspuns ca deja s-a aflat pe surse ce decizie va lua. Digi24 a anuntat, miercuri, citand surse de la Cotroceni, ca Iohannis va respinge aceasta lege si o va returna Parlamentului CCR: Legea care interzice referirea la identitatea de gen în şcoli, amânată pentru 16 decembrie. Curtea Constituţională a amânat, miercuri, pentru 16 decembrie, sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis privind neconstituţionalitatea Legii pentru modificarea articolului 7 din Legea Educaţiei Naţionale 1/2011, prin care se interzice în instituţiile de învăţământ referirea la. Curtea Constituţională a amânat, miercuri, pentru 28 octombrie, pronunţarea în cazul obiecţiei de neconstituţionalitate formulată de preşedintele Klaus Iohannis privind Legea pentru modificarea articolului 7 din Legea educaţiei naţionale 1/2011 referitor la identitatea de gen

Preşedintele Klaus Iohannis a sesizat Curtea Constituţională în legătură cu modificarea Legii educaţiei naţionale, adoptată pe 16 iunie de către Senat, care prevede interzicerea în şcoli şi universităţi a oricărei referiri privind identitatea de gen. Şeful statului argumentează că forma actului normativ contravine principiului egalităţii cetăţenilor, cel privind. TC a reținut că Legea nr. 38/2018 din 07 august privind autodeterminarea identității de gen și a expresiei de gen toate se referă la chestiuni de drepturi, libertăți și garanții, întrucât Constituția stabilește dreptul la autodeterminare a identității de gen și a exprimării de gen și dreptul la protecția. Președintele Klaus Iohannis a contestat la Curtea Constituțională legea care interzice referirea la identitatea de gen în școli și universități, anunță Administrația Prezidențială. Președintele consideră că modificarea legii educației, în sensul interzicerii în unitățile de învățământ a activității în vederea răspândirii teoriei sau opiniei identității de gen.

Este lege! Referirea la identitatea de gen, interzisă în

Parlamentul interzice teoriile despre identitatea de gen

CCR: Legea care interzice referirea la identitatea de gen în şcoli - pe 16 decembrie - [Justitie] Agerpres Curtea Constituţională a amânat, miercuri, pentru 16 decembrie, sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis privind neconstituţionalitatea Legii pentru modificarea articolului 7 din Legea Educaţiei Naţionale 1/2011, prin care se. De asemenea, pe data de 15 iulie, Comisia Europeană a anunțat oficial declanșarea unei proceduri de infringement împotriva Ungariei în legătură cu legea anti-LGBT. Pornografia şi conţinutul care reprezintă sexualitate sau promovează o abatere de la identitatea de gen, schimbarea sexului şi homosexualitatea nu trebuie să fie.

Curtea Constituţională s-ar putea pronunţa, miercuri, pe sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis privind neconstituţionalitatea Legii pentru modificarea articolului 7 din Legea Educaţiei Naţionale 1/2011, prin care se interzice în instituţiile de învăţământ referirea la identitatea de gen, notează Agerpres. Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, legea contravine unor prevederi. Legea prin care se interzice referirea la identitatea de gen în şcoli a fost declarată neconstituţională de către CCR, informează Agerpres. Curtea Constituţională a admis astfel o sesizare făcută Klaus Iohannis consideră că legea criticată întră în contradicție și cu prevederile art. 6- Politici sensibile la dimensiunea de gen, din Convenția Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice, adoptată la Istanbul la 11 mai 2011, ratificată de România prin Legea nr

Klaus Iohannis nu va promulga legea prin care se interzice orice referire la identitatea de gen. Proiectul de lege fusese adoptat de Senat. Mirela Secan, mama unui copil transgender care invita politicienii la masă să discute despre identitatea de gen, are un răspuns de la Cotroceni CCR explică de ce este neconstituțională legea care interzice referirea la identitatea de gen în școli. Potrivit motivării de joi, Curtea Constituţională a României arată că interzicerea prin lege a exprimării şi cunoașterii în unităţile de învăţământ a problematicii identităţii de gen ar fi de natură să creeze un cadru normativ confuz, o persoană fiind obligată să. Curtea Constituțională (CCR) a admis miercuri, cu majoritate de voturi, sesizarea președintelui Klaus Iohannis împotriva legii care interzice referirile la identitatea de gen CCR: Legea care interzice referirea la identitatea de gen în școli este neconstituțională - Educatie Privat

Legea care interzice referirea la identitatea de gen in

Interdicția a fost introdusă printr-o completarea articolului 7 din Legea Educaţiei Naţionale 1/2011, prin care se interzice în instituţiile de învăţământ referirea la identitatea de gen, conform unor surse. Proiectul de lege a fost inițiat de senatorii PMP Lungu Vasile-Cristian și Pașcan Emil-Marius, iar amendamentul referitor la. Iohannis a promulgat legea care interzice referirile la identitatea de gen în școli în sensul interzicerii în şcoli a prozelitismului pe baza criteriilor de sex şi de gen. Ce prevede legea Prin abonarea la 9AM confirm ca am peste 16 ani si am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare si cu acordul privind. CCR: Legea adoptată de Senat prin care sunt interzise orice fel de referiri la identitatea de gen, în şcoli şi în universităţi este neconstituţională CCR a admis miercuri sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis privind interzicerea referirilor la identitatea de gen, conform unor surse Prevederile proiectului de lege privind interzicerea în școli sau universități a oricărei referiri la identitatea de gen nu sunt pe placul președintelui Klaus Iohannis. Așa se face că, atunci când legea va ajunge la Administrația Prezidențială, șeful statului nu o va promulga, au declarat surse politice pentru Digi24. Iohannis nu va promulga legea prin care [

Klaus Iohannis. Președintele Klaus Iohannis a contestat legea care interzice referirea la identitatea de gen în școli sau în universități, la Curtea Constituțională. Președintele consideră această lege ca fiind una bazată pe discriminare și îngrădire asupra dreptului de exprimare liberă Judecătorii CCR au admis sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis referitoare la neconstituţionalitatea Legii pentru modificarea art. 7 din Legea Educaţiei Naţionale 1/2011, prin care se interzice în instituţiile de învăţământ referirea la identitatea de gen 17 iunie 2020. Stimate domnule Președinte, Coaliția pentru Egalitate de Gen vă sesizează în legătură cu propunerea legislativă L87/ 2020 pentru modificarea și completarea Legii educației naționale nr. 1/ 2011, inițiată de senatorul PMP Vasile Cristian Lungu și adoptată ieri, 16 iunie, de Senat, cameră decizională.Vă solicităm expres refuzarea promulgării acesteia și. Preşedintele Klaus Iohannis a contestat la CCR legea care interzice referirea la identitatea de gen în şcoli şi universităţi, anunţă Administraţia Prezidenţială. Preşedintele consideră că modificarea legii educaţiei, în sensul interzicerii în unităţile de învăţământ a activităţii în vederea răspândirii teoriei sau opiniei identităţii de gen, reprezintă o. Președintele Klaus Iohannis a atacat, vineri, la Curtea Constituțională (CCR) legea adoptată de Senat prin care sunt interzise orice fel de referiri la identitatea de gen, în școli și în universități, potrivit unui comunicat transmis de Administrația prezidențială. Legea criticată de Iohannis interzice, în unitățile învățământ și în toate spațiile destinate educației.

Curtea Constituţională ar putea pronunţa, astăzi, o decizie pe sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis privind neconstituţionalitatea Legii pentru modificarea articolului 7 din Legea Educaţiei Naţionale 1/2011, prin care se interzice în instituţiile de învăţământ referirea la identitatea de gen Identitatea de gen în școli și universități. CCR judecă sesizarea lui Klaus Iohannis referitor la legea care interzice referirile la identitatea de gen 155558 - 10072020 - Președintele Klaus Iohannis a contestat la Curtea Constituțională legea care interzice referirea la identitatea de gen în școli și universități, anunță Administrația Prezidențială. Președintele consideră că modificarea legii educației, în sensul interzicerii în unitățile de învățământ a activității în vederea răspândirii teoriei sau opiniei. Sute de profesori universitari reclamă la CCR legea care interzice referirea la identitatea de gen în şcoli - Romania24.ro sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis privind neconstituţionalitatea Legii pentru modificarea art. 7 din Legea Educaţiei Naţionale 1/2011, prin care se interzice în instituţiile de învăţământ referirea la. Solicităm Președintelui Iohannis să nu promulge legea de interzicere a educației despre identitatea și egalitatea de gen June 17, 2020. astfel că incongruența dintre identitatea de gen și sexul biologic sunt chestiuni ce țin de drepturile sexuale și reproductive..

Legea egalității are două obiective majore: ar modifica Legea drepturilor civile din 1964 pentru a include orientarea sexuală și identitatea de gen la definiția sexului; ar submina, de asemenea, Legea privind restaurarea libertății religioase, permițând drepturilor homosexualilor să aibă o mai mare greutate decât drepturile religioase În plus, considerăm că legea criticată întră în contradicţie şi cu prevederile art. 6 - Politici sensibile la dimensiunea de gen, din Convenţia Consiliului Europei privind prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice, adoptată la Istanbul la 11 mai 2011, ratificată de România prin Legea nr. Legea interzice în unităţile, instituţiile de învăţământ şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale, inclusiv în unităţile care oferă educaţie extraşcolară, activităţile în vederea răspândirii teoriei sau opiniei identităţii de gen, înţeleasă ca teoria sau opinia că genul este un concept. Nu promulgați legea de interzicere a educației despre identitatea și egalitatea de gen! Stimate domnule Președinte, Coaliția pentru Egalitate de Gen vă sesizează în legătură cu propunerea legislativă L87/ 2020 pentru modificarea și completarea Legii educației naționale nr. 1/ 2011 Printr-un amendament la legea educației, senatorii au interzis în școli și universități răspândirea teoriilor sau a opiniilor privind identitatea de gen, care susțîn că genul este un concept diferit de sexul biologic și că cele două nu sunt întotdeauna aceleași

Senatorul Care A Propus Legea Identității De Gen, Cristian

Prevederile proiectului de lege privind interzicerea în școli sau universități a oricărei referiri la identitatea de gen nu sunt pe placul președintelui Klaus Iohannis. Așa se face că, atunci când legea va ajunge la Administrația Prezidențială, șeful statului nu o va promulga, au declarat surse politice pentru Digi24. Iohannis nu va promulga legea prin car Legea a fost adoptată de Parlament după introducerea unui amendament de către senatorul PMP, Vasile Cristian Lungu. Autorul amendamentului privind interzicerea activităților care răspândesc în școli și universități teoria sau opinia identității de gen, susține că nu vrea ca băieții care se prezintă drept fete să poată.

Pe 10 iulie, şeful statului a sesizat Curtea Constituţională în legătură cu modificarea legii educaţiei, adoptată pe 17 iunie de către Senat, care prevede interzicerea în şcoli şi universităţi a oricărei referiri privind identitatea de gen Președintele Klaus Iohannis consideră că modificarea legii educației, în sensul interzicerii în unitățile de învățământ a activității în vederea răspândirii teoriei sau opiniei identității de gen, reprezintă o discriminare și o îngrădire a dreptului la libera exprimare. Echivalează cu instituirea unei

Legea a fost adoptată de Parlament după introducerea unui amendament de către senatorul PMP, Vasile Cristian Lungu. Autorul amendamentului privind interzicerea activităților care răspândesc în școli și universități teoria sau opinia identității de gen susține că nu vrea ca băieții care se prezintă drept fete să poată folosi. Cerem domnului președinte al României, Klaus Iohannis, să promulge Legea Educației cu amendamentul adoptat de Senatul României, care interzice activități privind răspândirea teoriei identității de gen. Activitățile care încalcă normele de moralitate, nu pot fi socotite educative. Este important ca elevii să fie informați corect, nu manipulați. Organizațiile care susțin.

Senatorul Cristian Vasile Lungu explică de ce vrea săNewsweek Romania - stiri, analize, opinii, politicaCerem președintelui Iohannis să respingă legea privindVIDEO Orban: Sunt literalmente impresionat că o companiePeste 800 de profesori reclamă la CCR legea care interzice

Inquam Photos / George CălinCurtea Constituţională a decis miercuri să amâne pronunţarea pentru 9 decembrie asupra sesizării formulate de preşedintele Klaus Iohannis privind legea care interzice referirea la identitatea de gen în şcoli. Pentru aceeaşi dată a fost amânată şi discutarea obiecţiei PNL legată de modificarea Legii privind protecţia consumatorilor împotriva. Modificarea Legii Educației de interzicere a răspândirii opiniei identității de gen contravine Constituției și autonomiei universitare, arată Universitatea București, Universitatea Babeș-Bolyai și SNSPA. Reacțiile au venit după ce senatorii au adoptat ieri un proiect care modifică Legea Educației, astfel încât referirile la identitatea de gen vor fi interzise în. Curtea Constituţională ar putea pronunţa, miercuri, o decizie pe sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis privind neconstituţionalitatea Legii pentru modificarea articolului 7 din Legea Educaţiei Naţionale 1/2011, prin care se interzice în instituţiile de învăţământ referirea la identitatea de gen, scrie Agerpres. Administraţia Prezidenţială susţine că această modificare a. CCR a admis cu majoritate de voturi, sesizarea președintelui Klaus Iohannis împotriva legii care interzice referirile la identitatea de gen în școli. Asociatia ACCEPT, care apără și promovează drepturile LGBT în România, salută decizia și arată că în acest fel a fost oprit un atac grav asupra statului de drept Curtea Constituţională a amânat pentru 16 decembrie sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis privind neconstituţionalitatea Legii pentru modificarea articolului 7 din Legea Educaţiei Naţionale 1/2011, prin care se interzice în instituţiile de învăţământ referirea la identitatea de gen, scrie Agerpres.. Administraţia Prezidenţială preciza în sesizare că legea contravine unor.